Wat de paardensport zo bijzonder maakt is de afstemming tussen mens en dier.


Om tot een optimale afstemming te kunnen komen horen een heleboel voorwaarden aanwezig te zijn. Binnen het U-SE concept observeren en analyseren wij al deze deelonderwerpen. Voor iedere voorwaarde hebben wij specialisten in huis.

Wanneer alle voorwaarden op zichzelf geoptimaliseerd zijn horen deze natuurlijk ook nog samen te gaan.  Paard en ruiter reageren op elkaar en dit is daarom misschien wel het meest van belang zijnde onderdeel van ons U-SE concept.  Het coachen van een goede afstemming/ synergie tussen paard en zijn berijder.  Dat is waar uiteindelijk alles op zijn plek hoort te vallen.

Wij bieden dit concept aan voor alle leeftijden en alle nivo's. Zowel beginnende ruiters als ook ervaren amazones/ruiters kunnen bij ons terecht.

De analyse van het functioneren van het paard nemen we altijd mee in onze intake procedure. Dit vinden wij van belang omdat wanneer je optimaal aan je houding en zit wil werken, je paard klachtenvrij en zonder belemmeringen moet kunnen functioneren. 

Erik-Jan van der Eijk is namelijk naast fysio- en manueel therapeut ook fysiotherapeut en chiropractor ( FES) voor paarden. Hij kan daarom met deze kennis en ervaring een compleet behandelplan opmaken waarbij met een specialistische blik wordt gekeken naar uzelf, uw paard en naar de combinatie in zijn geheel. De wisselwerking tussen paard en zijn berijder staat hierbij centraal. 

Onze samenwerkingspartners zijn:
Logo USB
Paardenkliniek Buitenzorg
SMDC-logo-RGB-3
Sporthorse Medical Diagnostic Centre
LOGO
DD-Physio
DSC_0076
DSC_0815
DSC_0161
DSC_0054
IMG_8227 2 (1) (1)
Fysiotherapie Grave
DSC_0716