Wat de paardensport zo bijzonder maakt is de afstemming tussen mens en dier.


Om tot een optimale afstemming te kunnen komen horen een heleboel voorwaarden aanwezig te zijn. Binnen het U-SE concept observeren en analyseren wij al deze deelonderwerpen. Voor iedere voorwaarde hebben wij specialisten in huis.

Wanneer alle voorwaarden op zichzelf geoptimaliseerd zijn horen deze natuurlijk ook nog samen te gaan.  Paard en ruiter reageren op elkaar en dit is daarom misschien wel het meest van belang zijnde onderdeel van ons U-SE concept.  Het coachen van een goede afstemming/ synergie tussen paard en zijn berijder.  Dat is waar uiteindelijk alles op zijn plek hoort te vallen.

Wij bieden dit concept aan voor alle leeftijden en alle nivo's. Zowel beginnende ruiters als ook ervaren amazones/ruiters kunnen bij ons terecht.

De analyse van het functioneren van het paard nemen we altijd mee in onze intake procedure. Dit vinden wij van belang omdat wanneer je optimaal aan je houding en zit wil werken, je paard klachtenvrij en zonder belemmeringen moet kunnen functioneren. 

Erik-Jan van der Eijk is namelijk naast fysio- en manueel therapeut ook fysiotherapeut en chiropractor ( FES) voor paarden. Hij kan daarom met deze kennis en ervaring een compleet behandelplan opmaken waarbij met een specialistische blik wordt gekeken naar uzelf, uw paard en naar de combinatie in zijn geheel. De wisselwerking tussen paard en zijn berijder staat hierbij centraal. 


 

Onze samenwerkingspartners zijn:

 

 

Benedict Koopmans Equestrian werkt samen met U-SE advies en trainingscentrum voor paard & ruiterSport en psychologie zijn zonder meer met elkaar verbonden. Het is vaak niet voldoende om alleen te werken aan het trainen van je techniek en tactiek. Om tot een optimale prestatie te komen, is het belangrijk om ook je brein te trainen.


Door het toepassen van verschillende mentale trainingstechnieken, is Benedict in staat om nieuwe inzichten te creëren, het zelfvertrouwen te vergroten en het plezier terug te brengen.

Bij deze mentale trainingstechnieken is er o.a. aandacht voor:

-      het stellen van doelen;

-      het creëren van focus en aandacht;

-      het leren controleren van gedachten;

-      het visualiseren.


Doordat Benedict zelf actief is als ruiter, weet hij heel goed wat iemand voelt en wat er nodig is om inzicht te creëren. Door zijn jarenlange ervaring in het begeleiden en trainen van ruiters en amazones én door eigen inzicht en ervaringen, is Benedict in staat om in korte tijd de juiste handvaten te geven.


Als sportpsycholoog wil Benedict bijdragen aan een duurzame relatie tussen ruiter en paard. Een ruiter of amazone die zich comfortabel leert voelen in een oncomfortabele situatie, durft te vertrouwen op zijn of haar gevoel en kan daardoor op een stabiele manier reageren op de gedragingen van het paard. Daarbij hoort ook de houding en het gebruik van de rijtechnische hulpen. U-SE past heel goed bij dit concept en zorgt voor een mooie aanvulling op de mentale begeleiding van ruiters en amazones.


Voor meer informatie staat Benedict je graag persoonlijk en vrijblijvend te woord, maar kun je ook terecht op zijn website www.benedict-koopmans.nl.Onze andere samenwerkingspartners zijn:DSC_0076
DSC_0815
DSC_0161
DSC_0054
IMG_8227 2 (1) (1)
Fysiotherapie Grave
DSC_0716